Nieuwsflash

Volg hier de recentste activiteiten van onze onderzoeksgroep.

August 22, 2019

Onze onderzoeksgroep voerde samen met collega's van KU Leuven een praktijkgerichte literatuurstudie naar effectief begrijpend lezen in het basisonderwijs in opdracht van de Vlaamse onderwijsraad (VLOR). 

Benieuwd naar de didactische sleutels, uitgewerkte schoolportrette...

August 19, 2019

Al gemerkt? Onze onderzoeksgroep leeft nu ook op Twitter! Onder deze hashtags vind je ons terug: 

#TLIugent (Taal, Leren, Innoveren)

#LLIugent (Language, Learning, Innovation)

Op onze persoonlijke pagina's vind je ook onze twitteraccount. See you there! 

August 19, 2019

De onderzoeksgroep 'Taal, leren, innoveren' was rijkelijk vertegenwoordigd op EARLI, een internationaal congres over leren en instructie. Met veel enthousiasme presenteerden we onze onderzoeksresultaten. We maakten ook kennis met heel wat vernieuwende ideeën.

Een lijst...

May 21, 2019

Op 21 mei 2019 vond de openbare doctoraatsverdediging van Fien De Smedt plaats. Binnen haar doctoraat lag de focus op het meten en bevorderen van schrijven bij kinderen aan het einde van het lager onderwijs. Haar onderzoek is meer bepaald gericht op het in kaart brenge...

May 15, 2019

In het Brusselse Art Basics for Children vond op 3 mei de startdag plaats van het traject ‘Maak van je school een inspirerende leesomgeving’. Deelnemers kregen inspiratie om leesmotivatie te stimuleren, doken zelf in het recente kinderboekenaanbod en reflecteerden same...

February 8, 2019

Met veel plezier kondigen we jullie een nieuwe editie aan van onze studievoormiddag: ‘Schrijf je mee(r)?’. Deze gaat door op vrijdag 7 juni 2019 in de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent.

De vraag of Vlaamse leerlingen op het ein...

December 18, 2018

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een uitdagend 2019! En een extra bedankje gaat naar alle schoolteams met wie wij in 2018 mochten samenwerken. Meer van dat in 2019! Want zonder jullie zouden wij zelf ook niet kunnen leren ... en innoveren ;-)

Het 'Taal Leren Inno...

September 7, 2018

Iris somt een aantal tips op in Klasse omtrent een goed leesbeleid. Benieuwd? Klik zeker door!!

May 14, 2018

Marina vertaalde de workshop rond lees- en schrijfmotivatie (die ze op onze studiedag 'Lees je mee(r)' volgde) in een heuse mindmap. Bedankt om je mindmap te delen, Marina! 

May 8, 2018

Op 4 mei 2018 vond de vierde editie van onze studiedag plaats. Locatie van dienst was deze keer De Krook. Dé inspiratieplek voor kennis, cultuur en innovatie. Geen betere plaats dan de nieuwe bibliotheek om een studiedag rond lezen te houden, dachten wij. 
Me...

Please reload

Recent Posts

August 19, 2019

August 19, 2019

Please reload

© 2023 by Nature Org. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now